marți, 22 august 2017

There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.

filia: Kristamas Klousch

Când îl vedeam
lumină deveneam şi într-un alb orbitor mă pierdeam. Avea un dar. De a străluci. De a aduce lumină oricât întuneric ar fi dăinuit în inimile oamenilor. Oricât de frig ar fi fost, cu zâmbetul lui în lumea mea pătrundea lumina. Şi mă umplea. Şi era soare ce îmi încălzea fiecare parte uitată din mine. Era cald în mijlocul iernii. Şi mă îmbrăcam. Mă îmbrăcam cu zâmbetul lui. Şi nici măcar nu știa.

Nu știa că a adus primăvara în mijlocul înghețului.


++




Azi a plouat mult. Şi acum plouă. Mi s-a făcut frig. E 4:29 şi plouă mărunt a toamnă. A toamnă grăbită ce-mi bate la uşă cu fiecare adiere de vânt. M-am trezit şi-am început să scriu. Eram în acea stare dintre somn profund şi conștiință. 

Am visat că el era lumină şi că mă pierdeam într-un alb fără sfârșit. Visam şi vorbeam. Tăcut, în gândurile mele. Îi șopteam că luminează tot în jurul lui. Şi că n-a mai fost noapte de când mi-a zâmbit. Visam şi mă vedeam pierzându-mă în lumina ce se răspândea din mine.


El e departe acum. Cuvintele mele nu-l vor atinge niciodată. Şi poate că e mai bine aşa. Nici n-ar trebui să fie altfel.


În ultimul timp, am avut tot felul de experiențe ciudate şi triste. M-am tot plimbat pe la mare şi n-am mai vrut să plec. În mine am purtat mereu un dor nestins şi sfâşietor de mare.
Mă gândeam cu groază la clipa când voi fi iar acasă, între pereții ăştia care poartă amprenta tuturor așteptărilor şi viselor mele.

Fire & Ice Book Series ~ "When you discover your Gift, you discover your destiny." ~ A book series by teen author Erin Forbes Find out more on fireandicebookseries.com


În Vamă, am băut mult şi m-am uitat la cer. L-am așteptat. Trebuia să vină! Dar a trecut pe lângă mine ca un vis aşa cum au trecut toate.
Am plâns mult acolo. Şi cât așteptasem locul ăla! Cât l-am visat, cât m-a chemat la el! Am plâns nu din cauza lui, ci din cauza sentimentului infect de singurătate şi deșertăciune. De gol.
Stăteam cu curul pe nisip şi cu o bere în mână şi lacrimile nu se mai opreau. Toţi dansau morți în jurul meu şi se lumina de zi. Am început să râd. Plângeam şi râdeam şi marea îmi bătea în tâmple. Şi dezlănţuirea aceasta nu mai avea margini. Ştiam că vine o altă zi de care sunt incapabilă să mă mai bucur. 


floriental:  Trys Dienos, 1992



Am plâns în fiecare noapte. Pe nisip. În mașină. În baie. Pe balcon. La coadă la budă. M-am uitat în oglinda de la câţiva metri de mine şi am început să râd de imaginea tragico-comică. M-am gândit atunci că toţi oamenii ăia ar putea să creadă că plâng pentru că mă piş pe mine. 
...Dar am şi simțit că trăiesc când mi-am ridicat privirea spre stele şi am fredonat melodii, sărind desculță în nisip, țipând, râzând, respirând marea, uitând de toate în afară de momentul prezent. A fost una din clipele alea în care m-am simțit eternă. În care m-am simțit. Pe mine cea adevărată care oricât de dărâmată şi bolnavă ar fi, încă trăiește. Încă se simte.

Pe drumul spre Bucureşti, în tren, a leșinat o tipă şi am făcut atac de panică. Mi-am dat seama că nu a fost prima oară. Că sunt frecvente. Că aproape în fiecare noapte, atunci când nu mai pot să respir înainte să adorm, e de fapt un atac de panică. Şi am stat aşa, vreo două ore, sufocându-mă şi crezând că mor în fiecare clipă şi că lumea se prăbușește în jurul meu. Că mă prăbuşesc. Eram blocată în propriul creier care făcea figuri şi n-aveam puterea să controlez asta. 

Pinterest: Margaretakins4



M-am întors din nou la mare după două zile. Am urcat cu frică în tren, încercând să respir normal. Nu aveam locuri. Am stat pe valiză la intrare lângă budă. Brusc uşa s-a deschis. S-a deschis din mers şi trenul avea viteză. Înainte cu câteva minute mă întrebasem cu spaimă că ce-ar fi să se deschidă uşa aia. M-am panicat. După câteva minute trenul s-a oprit. A lovit ceva. O mamă cu copiii ei s-a aruncat în faţa trenului.


E atât de frig acum. Vine toamna. Şi mă tem că mă voi trezi într-o zi şi nu voi mai găsi nicio resursă din mine cu care să mă mai îmbrac, cu care să mă mai încălzesc. Mi-e atât de dor de soare, îl caut ca o disperată, dar nu găsesc în mine decât un frig cumplit.



Vampires are music Sebastian." Maximilian began. "We are tune that inhabits the mind, haunting and never to be forgotten. Passed on through time to be rearranged and mastered."




duminică, 6 august 2017

Acum pleacă! Dar stai să vezi cum mă zdrobesc de stânci! Pleacă!



 Tu eşti o clipă. Nu te cunosc.
Nu mă cunoşti.
Nu ne vom
şti niciodată.
Ultima oară când te-am văzut am simțit că îmi voi aminti mereu. Că eşti doar un moment.
Noapte sufocant
ă de vară. Noi doi fumați, râzând din nimicuri. Noi doi în baie, zâmbind în oglindă. Eu, cu ochi visători şi triști, abia respirând. Tu, fără răbdare, ajutându-mă să-mi prind părul în două codiţe. Eu închizând ochii. Tu în filmele tale. Eu sărutându-te şi potolindu-mi setea.
Noi. Lângă fereastră. Tu pe scaun, eu pe fotoliu. Caloriferul care e măsuţa noastră. Te privesc şi e atât de bine acum. Îmi aprind agitată o ţigară şi bricheta plonjează sub pat. Râd. Şi tac. Şi tăcerile mele sunt cufundate într-un coşmar.

 Hayden and Rylee, meeting to talk one night after she becomes #2, finally communicating about what's going on



Noi doi. De fapt, eu şi cu tine. Noua ta casă în care miroase a viață. Şi-a amintiri. Liniştea nopții. Şi fum. Şi tremurul mâinilor mele. Şi scrum.
Str
ăzile goale. Urlă a singurătate cu fiecare pas de-al nostru. Mergem grăbiți şi nesiguri să luăm berea aia. Tu te visezi în pat şi mă înjuri în gând. Eu mă visez cu tine pe străzi prăfuite, clătinându-mă şi sprijinindu-mă de umărul tău.
Mergem prin beznă în curtea ce miroase a nostalgie şi-a vise pierdute. Mă iei de mână. Ne latră câinii.
E diminea
ță. Te privesc cum dormi. Mă gândesc ce caut. Stai cu spatele la mine. Arunc perna pe partea cealaltă şi încerc să sar peste tine şi să mă înghesui, la perete. Ca să mă iei în brațe. Sunt atât de stupidă. E spaţiul
atât de mic. Între tine
şi perete. Şi n-am loc. N-am
Loc în lumea ta.
Şi te sufoc. Şi te sperii. Şi te derutez. Şi mă consumi.

grunge



Mă trezesc. Tu încă dormi. Eşti atât de departe de mine. Chiar şi acum. Nu mă auzi. Nu mă vezi. 
Mă privesc în oglindă. Am faţa palidă şi rimelul scurs pe obraji. Şi părul îmi stă în toate direcţiile, rămas doar într-o codiţă. Ochii străinei care se holbează la mine sunt speriaţi şi stinşi. O văd cum îmi zâmbeşte pierdută. Parcă a fugit de la nebuni. Mă sperii de imaginea asta şi fug din baie.

Deschid geamul
şi respir dimineața asta frumoasă de august. E atâta lumină. Mă văd pe mine. Fumând tristă, în dimineți tăcute, imaginându-mi că te voi revedea într-o zi. Mă văd pe mine, în dimineți ca asta, în camera mea, adâncindu-mă în lumea mea complicată, așteptând.
Mă așez pe fotoliu şi-mi aprind o ţigară. Aş bea o cafea. Îmi amintesc că eşti aici. În camera asta ce pare acum atât de goală după haosul de azi-noapte. Eşti aici. Şi pereții ăștia mă dor. Ne-am lăsat amprentele peste tot. Nu vezi? Ei mă văd. Cum trag obosită din ţigară şi mă uit în gol, pe fereastră. Ei sunt martori. Privesc neclintiți cum te stingi din inima mea. Şi cum te las. 
Cum te las să pleci.

Pașii mei răsună obosiţi pe podea în dimineața asta tristă. Pășesc încet, să nu te trezesc, păşesc încet şi grăbit pe propriul dezastru.
Mă uit pe fereastra din cealaltă cameră. E o dimineață sufocantă de august. Dar totul e atât de sfârșit. Mă uit pe geam şi parcă plouă.
Atât de frig îmi e.

 window light <3 metering off the window instead of the subject.


Ai fost doar un moment, V. Un alt personaj din scrierile mele. Un alt scenariu pe care îl trăiesc la nesfârșit. Tu nu eşti al meu. Şi nu vei fi niciodată. Tu nu poţi să-mi vezi frumuseţea. O poţi aprecia sau intui, dar rece, calculat, ceea ce-i egal cu zero. Ştiu că într-o zi îl voi găsi pe el. Şi nu voi mai vrea să opresc clipa în loc. Voi vrea să trăiesc. Să trăiesc... Şi atât.
El nu m
ă va lăsa să aştept. Mă va iubi cu toate ciudățeniile mele şi tristeţea mea, cu toată nebunia. Mă va iubi ca un nebun. Îmi va iubi esența. El nu mă va căuta doar când e fericit şi vrea să se distreze. El îmi vă căuta disperat prezenţa chiar şi atunci când va fi nefericit , deznădăjduit, chiar şi atunci când obosit şi plictisit de lume şi de toate, se va aşeza în pat şi se va gândi la mine. Va fi plin de mine. Chiar şi atunci când în rutina zilnică, printre activităţi, se va uita pe el însuşi. Dar îşi va aminti. Îşi va aminti de mine. Şi va zâmbi. El mă va vedea. El mă va auzi. Şi-l voi simți. A fost mereu aici. În mine.


Îmi plac ochii tăi. Găsesc atâta viaţă în ei. Şi zâmbetul tău ce a luminat mereu întunericul în care mă tot scufund. Mi-ai râs pe suflet. Mi-ai râs ecou în lumea asta tristă a mea. M-ai luat în brațe şi mi-ai liniștit sufletul. M-ai strâns în brațe şi am respirat din nou.
Ai fost ca un vis. Cu tine, o vreme, am tr
ăit într-un alt univers, departe de realitate. Cum mi-ai spus şi tu.. Ne-am creat o lume a noastră în care toate au dispărut, rămânând doar noi. Doar un moment. Apoi am
deschis ochii
şi lumina ne-a înghițit.

 LunasAngel♡