joi, 27 septembrie 2018

E toamna si deja, noaptea-i mai lunga. Si poate d-aia noaptea numai toamna o sa ne-ajunga

☆ pinterest @ maddyyrileyy ☆  #fall #autumn



E ca atunci cand se opreste muzica. Desi credeai ca mai continua. Te cuprinde brusc o tristete nedeslusita. O nostalgie, un dor.

Ai vrea sa te mai intorci la ea macar o clipa, sa te mai mangaie pe suflet inca putin... asa cum a facut-o, asa cum te-a pierdut, ireal, nepamantesc, sa mai visezi, sa-ti mai hraneasca furia sau sa mai opreasca timpul in loc. Dar nu te mai intorci. Acum, in liniste, o savurezi mai mult decat niciodata. A ramas in tine. Pierduta. Atat de vie. Si stii ca n-o vei mai trai niciodata la fel. 

Si vine toamna. O auzi. Iti sufla pe rani, iti danseaza pe tample, iti vibreaza in fiecare atom. 


~ Pinterest & Instagram @misshrenae ~



Ma plimb prin toamna cu tine de mana. Se scutura pomii si eu invat sa zambesc. Nu mai visez. Doar traiesc prezentul. Si toamna asta mai ciudata decat toate cele care au fost. 


Uneori, cand nu mai stii de mult timp ce inseamna fericirea si ea te inunda, amortesti. Da. Amortesti. Pentru ca ti-e straina. Esti obisnuit cu melodii care se opresc brusc. Si le mai auzi doar ecoul, in toamne tarzii in care gasesti voluptate chiar in pustiu.


Ratacesc prin toamna cu tine de mana. Si invat sa o iubesc in fericirea care ma cuprinde, zi de zi.


Famous Charles Bridge in Autumn Melancholy, Prague. Czech Republic    |   22 Reasons why Czech Republic must be in the Top of your Bucket List

marți, 18 septembrie 2018

Si de atunci, fericirea dinauntrul meu



Azi-noapte stateam in pat, in bratele tale si-ti citeam din jurnalele mele prafuite de timp. N-am mai citit nimanui. Ai deschis la nimereala si... am inceput sa-ti citesc. Cu fiecare cuvant, mi-am dat seama ca randurile acelea te asteptau pe tine, tu din trecutul si viitorul meu. Au asteptat trei ani sa le descoperi, sa le asculti, sa le mangai paginile. Cat te-au asteptat, B.!


E o zi înnorată de Noiembrie.
De fapt, toate zilele sunt cenuşii acum.

Azi-noapte, înainte să adorm, am vorbit cu tine.
Am vrut să ne întâlnim în vis.
Probabil că tu dormeai şi visai lucruri incerte. Şi apoi, te-ai trezit, ţi-ai băut cafeaua şi-ai plecat la activităţile tale zilnice.

Ai o iubită? Ai pe cineva în suflet sau eşti singur, ca mine?
Dacă exişti, ne vom întâlni cândva, pentru ca sufletele noastre care se caută de atâta timp să se regăsească, să se îmbrăţişeze, să devină iar un întreg.
Sufletul meu ţi-a purtat mereu dorul, încă înainte de a mă naşte şi te va căuta, probabil, şi în altă viaţă.
Poate de aceea n-am avut parte de iubire până acum.. Poate de aceea mereu am simţit un zid între mine şi celălalt, o prăpastie uriaşă.. pentru că nu erai tu.
Niciodată n-am simţit că un om e potrivit pentru mine.


Dar continui să sper că în lume, undeva, eşti tu, cel care mă aşteaptă şi pe care îl caut de atâtea secole.
Şi dacă nu, nu-i nimic, iubitul meu, ne vom regăsi într-o altă viaţă.

M-ai auzit vreodată?
Mi-ai auzit inima care te cheamă în fiecare noapte şi-n fiecare dimineaţă când îmi beau cafeaua singură?
Vântul bate puternic în geam. Vine iarna. Îmi auzi şoaptele purtate de el?
Ai auzit vreodată ecoul inimii mele care te strigă? Ecoul dorului de tine.

Eu te-am regăsit mereu.
Nu fizic, dar ai fost mereu prezent.
... În dansul frunzelor purtate de vânt spre nicăieri.
În păsările călătoare care pleacă, fugind de iarna şi de gheaţa ce se aşază pe inimile noastre.
În sunetul ploii pe asfaltul încins.


Te-am regăsit pe cer, încă de când eram copil, printre stelele reci şi visele mele.
Te-am regăsit printre cărţi, în piesele de dragoste, în cântecele lumii.. Peste tot am auzit ecoul tău.

Sunetul valurilor mi-a adus mereu aminte de tine.
Cântecul mării poartă o poveste de mult pierdută, iar mirosul ei îţi poartă dorul.

...M-ai auzit vreodată ascultând o scoică?
Ea încă păstrează tumultul mării, poartă în ea o amintire îngropată de timp, dar atât de vie.
Scoicile se aseamănă foarte mult cu sufletele noastre.

...Te-am regăsit peste tot, iubitul meu, încă de la începutul timpurilor.
Te-am regăsit în fiecare Noiembrie, privind la fereastră cum iarna bate la uşă; în visele mele, în ochii vreunui adolescent îndrăgostit, în ecoul munţilor, al râurilor şi-al toamnei.

Îţi scriu ca să rămâi mereu aici, printre rândurile mele şterse de timp. 
Căci dacă nu te voi întâlni, vei exista aici, mai viu şi mai prezent ca niciodată.


16 noiembrie 2015

luni, 17 septembrie 2018

E o intamplare a fiintei mele.

In noaptea asta iti scriu. Pentru prima oara, B. Stiu cat de mult ti-ai dori sa scriu despre tine. Si acum simt sa iti scriu, iubitul meu. Niciodata n-am scris despre fericire. Imi imaginez ca ce ne scriem acum, ne-am fi scris pe vremuri in scrisori. Frumos, nu?
Nu stiu ce s-a intamplat intre noi, parca am amortit si traiesc intr-un vis, departe de mine, departe de realitate. Creierul meu trebuie sa se obisnuiasca cu starea asta ciudata in care primesc iubire. Am crezut mult timp ca n-o sa pot sa am o relatie, ca n-o sa pot sa ma opresc din fuga mea de fericire si iubire. Ca nimeni nu ma va iubi vreodata cu adevarat, ca nu ma va citi si nu ma va intelege. Imi amintesc cu groaza cum plangeam uneori cand realizam ca n-o sa pot sa am vreodata pe cineva si ca voi ramane singura. Chiar ma resemnasem cu gandul asta, eram atat de constienta de el... Cand ai aparut tu. Brusc. Pe neasteptate.
Iti spun sincer. N-am crezut in noi, n-am simtit ca va fi ceva... Dar lucrurile mari se intampla fara sa te gandesti la ele, fara sa le acorzi atentie. Te trezesti intr-o zi ca s-a intamplat ceva, fara ca macar sa iti dai seama. Ca un miracol care nu tine de tine, de gandurile tale. Poate ca asa a fost scris. Toate cele întâmplate o spun. Cred ca m-am lasat purtata in necunoscut, m-am lasat purtata de tine si cand mi-am dat seama ca s-a schimbat ceva in mine, ca m-am deschis spre a primi iubirea, n-am mai putut sa dau inapoi. Ma simteam deja iubita. Si nu mai pot trai fara sentimentul asta acum. Poate sunt egoista. Dar ma simt atat de bine cu tine! Tu imi oferi tot ce-am oferit eu candva fara sa primesc inapoi. Acoperi tot golul ala in care cadeau lacrimile mele, irosite. Ma vindeci.
Tu esti ca mine. Esti sensibil si bun si ranit. Si ai nevoie de suferinta ca sa te razvratesti chiar impotriva ei. Ne cautam suferinta pentru ca ea ne-a gasit de atatea ori, cu armele jos, nepregatiti. Si acum ne e prietena. Ca o cunosteam mai bine. S-a cuibarit in sufletul nostru si ne-a facut dependenti de ea. Desi niciodată n-am avut motive reale de suferința, fata de alți oameni. Adica, de prea putine ori. Dar ea e mai comoda, ne ofera iluzii si voluptate. Asa ca vrem sa o gasim, mereu, cu voia noastra, si sa ne razbunam pe noi si pe fericire. Ce ciudati suntem. Dar nu despre asta voiam sa iti scriu.
Tu m-ai luat de mana si m-ai smuls din confortul meu in jurul caruia construisem niste ziduri imense. Din zilele care treceau la fel si in care ma hraneam doar cu vise. Stiu ca asta s-a intamplat si cu tine. Dar daca nu ma luai de mana, daca nu ma faceai sa te descopar, cu atata rabdare si pricepere, n-am mai fi fost acum in aceeasi barca.
Poate ca nu ne-am intalnit intamplator. Poate ca acum era timpul. Cand eu am fost zdruncinata de o pierdere care m-a trezit si cand tu erai deja de prea mult timp amortit. Poate ca meritam sa ne avem unul pe altul. Si meritam iubire, multa, cat n-am avut pana acum.
Iti multumesc ca esti. Ca m-ai invatat sa ma opresc, sa nu mai fug. Ca ma iubesti si ca ma iei in brate si ma saruti cu atata caldura. Ca nu te superi pe mine cand greșesc si ca imi accepți si ciudățeniile. Ca imi oferi necondiționat. Ca ma atingi pe fiecare parte neiubita din mine si o umpli cu viata. Ca ma exciti si faci dragoste cu mine asa cum am vrut mereu. Intens. Ca ma iubesti asa cum am visat mereu sa fiu iubita. Ca imi scrii, cat mi-am dorit asta! Si ca ma vezi. Cu adevarat. Cu ochii tai mari si frumosi si buni. Tu chiar ma vezi si ma intelegi. Si ma accepti cum sunt. Si n-ai fi putut sa faci toate astea daca nu erai ca mine, daca nu vibram pe aceeasi frecventa. Esti o parte complicata si sensibila din mine. Sunt o parte ciudata si visatoare din tine. Nu-i asa?
Te-am rănit in seara aia cand ti-am spus ce înseamna sa fii matur. Te rog, iartă-ma, nu asta înseamna. Doar ca acele experiențe te învață sa stii ce vrei cu adevărat. Sa te cunosti mai bine. Iti oferă perspective si alte orizonturi. Dar tu stii oricum.
Sa nu te mai gândești vreodată ca nu esti suficient de bun pentru mine. Esti cel mai bun. O sa creștem împreuna.

Te !√&€$¢!