joi, 29 septembrie 2011

Tumblr_ls1cglxkgi1qkwunto1_500_large

  



...dar chipul lui îmi apăru de data asta stăruitor, obsedant. am închis ochii si-am lăsat ca mirosul de iarbă udă si frunze uscate să-mi învăluie sufletul. am înţeles că, fără să-mi dau seama, îl uitasem.
aveam în mine atâta dragoste de viaţă si soare, şi voiam sa-i dau şi lui. m-am ridicat imaginar şi-am căutat să-l ajung, dar nu l-am găsit.


în seara asta îmi era frig.  tot timpul frig. în străfulgerarea unei clipe văd o siluetă îndreptându-se. trecu pe lânga mine cu aceeaşi adâncime în privire, cu aceeaşi nelinişte, care mă făcea altădată să-l compar cu mirosul toamnei. trecu cu aceeaşi tristeţe în priviri, în mişcări, cu aceeaşi înfăţişare modestă. 
am regăsit privirea de odinioară, care venea de undeva din adânc şi pornea departe, trecând prin mine. avea acea melancolie în jurul zâmbetului când m-a salutat. i-am răspuns cât se poate de liniştită, şi căutam să zâmbesc.
prin fumul de ţigară ce se ridica molcom, îi vedeam ochii parcă cenuşii, precum culoarea cerului când se luminează de zi. era totuşi departe de mine.. şi-aveam un chef nebun să râd, dar n-am râs.  am schiţat un surâs vag. 


îl văd cu ea de mână si mă uit absentă prin ei. altădată l-aş fi căutat pe el în această fată, în zâmbetul ei sincer- în fericirea  de-a fi iubită de el- şi-aş fi suferit. sau poate l-aş fi căutat în grimasele feţii, în oftat, în gesturile mele.
acum, îmi dă o satisfacţie cumplită. simt o voluptate smintită, cum e omul sănătos care zăreşte bolnavi în curtea unui spital.


aerul rece m-a dezmeticit.


dacă m-ar fi întrebat cineva c-o lună înainte ce e fericirea, as fi răspuns c-un aer grav, ducând paharul la gură, că este atunci când îmi apare el în cale, când îl aştept uitată pe vreo scară de bloc, când am pe cine aştepta cu drag. înţeleg acum că dragostea mea pentru el a fost făcută din dor, din aşteptare, din remuşcări.
retrăiesc imaginar zilele când îi telefonam doar ca să-i aud vocea, iar apoi închideam speriată. cănd îl întâlneam întâmplător, poate fiindcă deşi mă temeam să-l mai văd, o doream atât de mult, că paşii mă duceau pe unde bănuiam c-ar putea fi.


... mă privii cu ochi grei, blânzi, cu gura amară, tristă. cu colţurile căzute, încercând să-mi zâmbească. atât rămăsese din figura aceea atât de iubită..
28 septembrie 2011
The Who, Rockin', Black




3:00 a.m
n-am putut să-nchid un ochi. mă ridic din pat buimacă. mâinile îmi atârnă greu pe lângă trupu-mi inert. vreau să-nţeleg ce s-a întâmplat, cum de-am ajuns aici. nu sunt tristă, doar îmi vine sa ţip.
duc paharul la gura şi prin lumina difuză îmi văd chipul  răvăşit prin oglinda aburită. zâmbesc stupid la fata din faţa mea.  are o expresie tâmpită, palidă, trasă. privirea i-e risipită. încerc să-mi regăsesc expresia obişnuită, dar nu reuşesc.
mi-e cald si vântul bate atât de tare în geam. de-afară se aud frânturi dintr-o muzicuţă tristă, şi câinii latră din zor. cineva încearcă mereu aceeaşi bucată la pian.


nu mi-e frică de nimic în noaptea asta. cântece pline de tristeţe, mereu altele, se aud, în timp ce paharele se umplu si se golesc fără să ştiu cum. 






simt nevoia să plec. oriunde.


daca m-ar întreba cineva ce este fericirea, acum, i-aş răspunde că este atunci când  sunt euforică, prinsă într-un vârtej; într-o beţie şi-o senzualitate difuză, fără sfârşit. ca in clipa aceasta.


ce caut acum ?
aş vrea să fie frig şi el s-alerge după mine şi să-mi arate ce e fericirea. ce e acasă.


6171810279_484e7b0a0c_o_large
mă întrebam o dată cum va fi ziua când  nu mă voi mai simţi legată de el. şi iat-o !
sufletul mi-a fost prea surd ca să sesizeze mocirla în care mă afundam. mă văd într-un tren pornind, şi el a rămas pe peron. dar e ca şi cum distanţa deja s-a realizat, chiar în clipa aceea, iremediabil, când a pornit trenul.


nu mă mai gândesc decât la plecare. azi sunt ca un bolnav care are de ales să se resemneze cu boala, sau s-o înfrunte, riscând moartea. cred că aleg viaţa. trebuie să mai încerc, să mai caut, poate mai există un drum.
29 septembrie









Zara Shorts, Charity Shop Blazer, Diy Top



luni, 19 septembrie 2011

.
“Destinul este podul pe care-l construieşti către persoana iubită.”


Tumblr_lroxk2tv7e1qg3l0so1_500_large


 

simt că măine mă voi trezi şi lucrurile vor fi la fel. aşa cum le-am lăsat.



cum ai putea să mă ierţi, iubitule ?


iţi scriu aici căci n-aş putea să-ţi zic toate astea niciodată. nu m-ai înţelege.
nu ştiu ce simt pentru tine. lângă tine sunt alta.

simt că trăiesc pe lângă mine, pe lângă viaţă, pe lângă prezent. precum o fantomă ce vede lucrurile din exterior, ce nu poate atinge nimic.
abia pot să scriu. nici eu nu ştiu ce se întâmplă.  îţi scriu prost, apăsat, fără coerenţă, la mare temperatură. Fumul de tigară îmi intră în ochi şi mi-e amorţit tot trupul. Stau închisă aici şi încerc să termin o carte de luni întregi. M-am gândit să-ţi scriu.
Nu ştiu cine eşti şi încotro mă duci. Poate că atunci când va trece totul voi ştii ce ai însemnat tu pentru mine. . E ciudată voluptatea asta de a renunţa la tot în unele clipe. de a decădea de tot.

 ...n-am avut niciodată luciditatea omului sănătos. ceva în maşinăria subtilă a fiinţei mele a fost mereu dereglat. orgoliul meu nemăsurabil nu m-a lăsat niciodată să mă bucur de-un lucru drag...

Da ! a fost pentru mine mai mult decât pot percepe chiar eu. Dar măcar o dată în viaţă ne confruntăm cu astfel de lucruri mari, cu adevarat mari.  întâmplări ciudate, aparent banale, ce ne marchează şi  ne fac fericiţi inexplicabil. 
A.
23 septembrie 2011





9 mai 2009

mă-ntorc în urmă cu aproape  trei ani.  o după-amiaza sufocantă de mai. ne-am adunat cu toţii în faţa clădirii unde se ţinea târgul.  îmi amintesc că eram obosită şi ma dureau picioarele. ţineam în mână pliante cu diverse licee care-şi făceau reclamă.

încă simt acea zi. feţele acelea de copii, încă prea copii, entuziaşti că vor începe o nouă etapă din viaţa lor. căldura înabuşitoare şi chipul acela cu ochi mari, nostalgici, de-un negru neasemuit.  sunetul chitării şi înfrigurarea ce m-a cuprins când  i-am auzit vocea acelui străin. percepeam cum răsunetul chinuitor al cântecului  îmi strapungea sufletul. râdeam.. râdeam atât de mult încât mă miram cum de mai respir, cum de trăiesc, iar inima mea bătea gata să iasă din piept.  încă îmi amintesc ecoul chitării. ţin minte şi-acum cum mă facea să zâmbesc. e omniprezent.
 nu mai ştiu câte minute a durat. m-am întors acasă, apoi m-am prabuşit in faţa oglinzii. ţipam tot ce n-am putut ţipa pe stradă. a fost precum o fericire ce-a trecut pe langă.
 ziua aceea a rămas  într-un loc  în care e cu neputinţă de pătruns, chiar şi de mine, iar lumea exterioară n-o poate percepe.
 ultima fărâmă de realitate a dispărut şi ea înghiţită în timp.
Tumblr_lrqvc74uzv1qgosmuo1_500_large




am urcat scările trecutului in fugă.   l-am căutat uneori  printre trecători, cu acelaşi surâs stins şi tumult în suflet.  mă opream lângă vreo vitrină şi-mi aplecam privirea, inspirând adănc.  îmi plăcea emoţia aia că poate, printr-un hazard nebănuit, voi ridica capul si-l voi vedea, absurd, trecând pe lângă mine; cu aceeaşi expresie tristă a feţii, cu acelaşi aer iscoditor si nepământesc. chitaristul. 






 n-am făcut nimic în aceşti ani ca să-l găsesc.  nici n-aveam cum, şi dacă aveam, farmecul lui ar fi dispărut. preferam să-l ţin aici aşa cum l-am perceput eu în acele clipe. misterios, ciudat, enigmatic, artist; emanând o căldură şi-un zbucium neverosimil.
precum o imagine bine întipărită în minte, din copilărie, precum un cântec ce-l vei cânta din când în când.



1060581_p1280540_large


...a trecut mult timp de atunci, iar ecoul vocii lui s-a stins uşor.

tot ce-a rămas din ziua aceea, doar nişte paşi pierduţi în goana lor spre nicăieri.




 într-o toamnă târzie aveam să aflu că el era viitorul.





1580595_dsc0ccc0302



luni, 12 septembrie 2011

this isn't giving up. no, this is letting go

1563280_img_4401_large


 
  

"In clipa aceea iubirea, ura, gelozia, durerea se sfarsisera. Totul parea dintr-un film prost, de cea mai proasta calitate. Era totul firesc, spontan, obisnuit... lumea nu se oprise in loc si continuam sa ne purtam cu totii ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, ca si cum scena aceea se repetase de atatea ori... Pentru o clipa am avut senzatia ca tu nu esti Dor al meu, ca esti un necunoscut c-o necunoscuta, atat de rece m-ai lasat. Si te-am uitat asa cum se uita...



...Imi doresc sa te vad fericit, de mana c-o rochita rosie din catifea, si sa-i zambesti pentru ca ea e perfecta, ca nimic inafara de ea nu mai conteaza. Pentru ca ea e totul, iar eu sunt nimic. Pentru ca-i mai bine cu tine lipsa si indragostit de alta. N-am sa mor fara tine si nici de dorul tau. N-am sa-ti uit numele si nici n-am sa incerc sa scap de amintirea ta."
1 octombrie 2010




Made By Me Skirt, Romwe Shirt From Www.Romwe.Com, Topshop Jacket, Rokit Hat

  


E toamnă din nou. Te-am aşteptat toamne la rând cu acelaşi zâmbet stupid pe faţă si emoţie în piept. Pe aceeaşi bancă cu frunze uscate. Cu aceleasi vise de copil naiv cu soarele în palmă şi încăpăţânare să te pastrez mereu aici.
aici undeva in cutiuta cu amintiri sau pe pagini ingalbenite de vreme. 


imi imaginam uneori c-am sa te vad de mana cu o noua ea, cu stralucirea aia in priviri si ca lumea mea va deveni mai rece. de asta ma temeam cel mai mult.


obisnuiam sa ma opresc uneori la aceeasi scara , asteptandu-te..  mica, cu aceeasi cadenta exaltata a inimii, plangadu-mi singuratatea, in alcoolismul meu.  printre fum si  ochi inchisi. 






...dar azi dupa atatia ani am suras stins, fara ca inima sa-mi iasa din piept, fara sa rosesc si fara ca lumea mea sa se dea peste cap. fumul se inalta molcolm si te priveam sfredelitor c-o urma vaga de sarcasm in coltul gurii.
12 septembrie 2011


amintirea ti-a pierit incet, dizolvandu-se pe nesimtite, pierzandu-si adevaratul sens. tu nu mai esti decat undeva pierdut prin universul meu. m-am ofilit si stins usor, iar ecoul vocii tale nu mai are cum sa-mi raspunda.
Zara Trousers And Cardi




am plecat si-ai sa-ti amintesti de mine ca de copila aia ce ti-a locuit mereu sufletul, si a stat mereu in umbra, si te-a privit de undeva de acolo si ti-a purtat mereu de  grija. daca, candva, plimbandu-te, ai simtit o anumita prezenta alaturi de tine, aceea am fost eu.. iubindu-te, oriunde m-as fi aflat. 






Dr. Martens Boots, H&M Sunglasses







duminică, 11 septembrie 2011

.....

...nu ma tem nici de zambetul tau, deci nu ma tem de nimic.






 


11296808_large
o dimineata insorita de toamna. aerul tare intra pe geamul intredeschis din odaie. miroase a pamant ud. a frunze uscate. a ploaie. perdeaua cu imprimeuri florale e fluturata din cand in cand de vant.  razele soarelui intra lenes in camera.. 
imi aprind o tigara si stau neclintita pe parvaz. il caut din priviri. 
il privesc tacut printre cerculetele de fum cum doarme cuminte, supus, ca un copil. ii studiez fiecare aspect, fiecare detaliu. imi place ca-n clipe ca astea il simt mai al meu ca niciodata.


privesc spre munti. freamatul brazilor si a raului de langa casuta noastra, ma cufunda intr-o fictiune muzicala, intr-un abis infinit, intr-un haos ascuns al celor mai adanci locuri ale fiintei mele. ma ghemuiesc tremurand si ma clatin usor. un vis indepartat se incapataneaza sa-mi saboteze fiinta. incerc sa-l alung, dar nu pot evada din mine. ma cuprinde o sete sfasietoare de a ma arunca pe podea.


cat am stat langa geam nu-mi amintesc. timpul nu mai avea masura.  voiam sa ajung la el, sa-l simt, sa-l cuprind, sa-l percep, dar zidul era de netrecut.






sunt ceea ce-i dincolo de fereastra odaii tale: departarea.
Amvdqf_large




mi-e sufletul strapuns de mii de ghimpi ascutiti, si nodul asta infect din gat ma lasa fara aer. chipul mi-e  naucit, pare c-a trait doua vieti. copilaria imi pare doar un vis indepartat. schitez un zambet fals si tu ma crezi. aleg sa te mint ca intotdeauna. ma agat neindemanatic de tine, precum o muribunda, si-mi lipesc obrajii neinsufletiti de gatul tau. sunt lipsita de viata si de stralucire. ma uit uneori spre geam privind spre nimic, am gura intredeschisa si ma privesti nedumerit. ochii mei sunt terni, fazi, obositi. nu poti citi nimic prin ei. respir greoi si-ti simt suflul rece in urechi. plazmuiesc un suras stins. ma rasucesc in jurul tau ca un copil si-mi caut locul cel mai aproape de sufletul tau, de ..acasa. vreau sa te respir. sa te patrund cu ochii, sa-ti strapung marea din priviri si-n final sa-ti ajung in suflet. sa raman doar eu. dar ma tem ca esti doar o iluzie efemera. ca maine ma voi trezi si tu vei fi disparut.


imi place sa simt ca ma privesti cand eu ma uit in alta parte. cred ca dimineata asta, timpul asta petrecut impreuna, iubitule, e doar un vis in care suntem, stii ? e ca si cum timpul nostru impreuna este doar al nostru, este propria noastra creatie. eu sunt in visul tau, tu in al meu. si ca maine se va termina totul.




hai inapoi. o clipa. potoleste-mi setea si spulbera-mi dorul asta stupid.
Tumblr_lr2wc5tlif1qklj1bo1_500_large




...sunt cea mai mica fata a lumii intre randunelele ei, fiindca ma infasor in intregul ei necunoscut. privirea ta nu ma va gasi nicaieri.




Tumblr_lf8x62o4ee1qf43q1o1_500_large


amintirea ta nu are cum sa ma afle.