duminică, 28 august 2011

never let me go

2987176552_d7838eb7df_large

 


Ora 5:23 a.m.




a mai trecut un an peste mine, iar eu ma aflu pe acelasi scaun, la acelasi birou scorojit de amintiri, langa aceeasi fereastra imensa din camera mea, scriind in noapte. se implinesc noua zile de cand nu mi-ai mai scris.


m-am pus in pat tarziu, cand soarele se imprastia tacut, gravitand peste ape si peste munti si peste casa mea . ma uit in jurul meu si vad crengi proiectate strapungand tavanul intr-o lumina difuza. strada devine zgomotoasa si ma irita cumplit, cuprinsa de jegul umanitatii. e un aer inabusit, sufocant. deschid geamul.
 m-a ridicat din pat o febra de scris
Tumblr_lqlwqmiiwq1qcd09to1_500_large
amintirile curg de nicaieri dintr-un intuneric obscur al mintii mele obosite.  imagini fade imi alearga prin fata. un vis ascuns in mine imi submineaza fiinta.  ma cufunda intr-o fictiune muzicala, in abis. 




in valtoarea din sufletul meu ma curpinde un ras diabolic, batjocoritor. incep sa scriu apasat, grav, aproape tremurand, dar cuvintele fug de mine. sunt seci, insipide, sterse. aproape fortate.




...as fuma o tigara acum si-mi spun ca daca as astepta destula vreme o figura firava ar rasari de langa fereastra si s-ar mari treptat pana as vedea ca este el. mi-ar face cu mana si poate chiar m-ar striga. fantezia n-a mers mai departe de limita asta. nu pot s-o las.
 iar tu esti doar... amintirea unei ierni indepartate. dorul meu covarsitor. povestea mea. tu esti noiembrie. . tu esti fericirea. nostalgia. tu esti 9. si diminetile ce ma prindeau scriind. aprilie fatidic. tu o oglindesti pe aimee. tu esti toamna.  esti doar.. o poveste nascocita si depanata la un pahar de vin. o iluzie dulce a tuturor indragostitilor ce ne-au citit sau auzit povestea.
 de fapt, tu nu mai existi, iubitule. esti doar o parte ascunsa din mine, adanc infipta in radacinile mele cele mai insondabile. mi-ai ajuns in sange si infinit mai mult...






l-am vazut intr-o poza azi. eram langa el si-l priveam ca si cum as fi vrut sa-l curpind cu totul, sa raman cu imaginea aia o eternitate. nu l-am recunoscut. chipul lui mi-e strain acum si amintirea lui, ascunsa intr-o particica din mine, e stearsa, incolora, anemica.

2986320497_9b7b64e208_large



sâmbătă, 20 august 2011

monsters are real

Vintage Jacket, Vintage Blouse
... ghosts are real too. they live inside us, and sometimes, they win."


 


sunt atat de obosita.. trupul meu se plimba inert prin multime. nu vad nimic in jurul meu care sa-mi starneasca vreun interes. sunt seaca si goala. ma privesc in oglinda si mi-e teama de straina cu ochi mici, de-un caprui incert, cu cearcane adanci  si fata palida. are un zambet stupid, crispat, aproape sardonic. 
nu mai priveste la fel si zambetul ii e altfel pictat. e nostalgic si grav. sters. nu-i mai poarta de mult amprenta lui. reflexele lui, gesturile, detaliile, mimicile, grimasele fetii..




cine esti tu ?
 nu te cunosc inca, dar te simt deja facand parte din mine.  iar ochii tai sunt negrii, terni, patrunzatori. demonici. vad infinitul prin ei.
tu ai uitat ? ecoul muzicutei pe fundal si trupurile noastre plutind in intunericul obscur, in amintiri, in acelasi cantec al sufletului meu. percepeam cum te apropii din ce in ce mai mult spre mine, fixandu-ma cu ochii, si ezitam la inceput ca un copil. am incercat apoi sa-ti patrund adancurile sfredelitoare din priviri, si sa-ti ajung apoi in suflet, navalindu-ti intreaga fiinta, ramanand doar eu.  printre alcoolul ce-mi incetosa mintile si oamenii din jur ce nu-i mai vedeam, facand abstractie de tocurile de 15 si picioarele ce abia le mai simteam, ti-am zambit pierduta. as fi vrut sa opresc clipa aia in eternitate. 
Tumblr_lq9771nvos1qhk9t5o1_500_large


cum as putea sa uit clipele cand ne intersectam intamplator privirile sau rasul tau fatidic, dar atat de dulce ?






asteptam sa-mi vorbesti, sa-mi impartasesti ceva, sa spui un cuvant, orice. dar tacerea ta era cumplita in ciuda zambetului ostentativ, molipsitor. priviri ce, sunt sigura, nu le-am perceput  gresit. 




ma invart haotic  in camera mea si nu-mi gasesc locul. e acelasi infern interior. acelasi suras fortat. acelasi nod in gat. totul a ramas la fel de cand ai parasit  naucitorul vis.
nu m-am pierdut in suferinta, nici macar n-am plans. sunt intacta, rece, searbada. iar amintirea ta e nebuloasa, incerta, confuza.


ma tem ca unele lucruri pe care le consideram frumoase nu sunt decat fictiuni ale unui loc sau ale unui moment.


te mai intorci ?
in intunericul obscur al sufletului meu  incolteste un singur gand, si prinde radacini; nu pot fugi de el. acela ca in infinitul si absurdul in care ma scufund, hazardul mi te va aduce intr-o zi.  ma omoara o bucurie copilareasca. absurda. prosteasca.  




ma trezesc din reveria pasiunii asteia ucigatoare. iluzie efemera. caci te-am pierdut cand scapara de ziua, si soarele si luna erau deoptriva pe cer. am plecat schitand un suras stins.

Tumblr_loyf3dsumm1qb8ugro1_500_large

miercuri, 17 august 2011

today, you.. inspired me

300064_2318184631037_1142143139_32860525_2382971_n_large
 
  

 


Iubesc ploaia.
nu e frig, dar totusi tremuri.
nu-l voi uita niciodata. Nu stiu cum am reusit, dar e vina mea.
...eu am vrut sa fie asa.
...nu o sa fii niciodata singurul pentru ea.
nu stiu unde te-am pierdut in acea seara, dar sper sa te regasesc intr-o zi, intr-o dimineata ca aia cand am plecat.
esti cea mai adorabila chestie care mi s-a intamplat.
o ceasca de cafea. aroma unei tigari si ploaia.
cand tu esti totul mie nu-mi ramane nimic...
romanul de pe noptiera inca necitit
te iubesc ? ...de parca ar mai conta.
de multa vreme nu doar ca nu mai scriu. dar nici nu mai exist.
e un joc
...
poate sa-l castige cu ochii inchisi.
abia ca mai pot sa visez. strazile imi par doar strazi acum. e totul searbad. gri.
Alt cosmar.
Ma pierd in multime neobservata, inerta, linistita.
de multa vreme nu mai sunt eu.
Odata ce ei te vor, sentimentele se schimba.
lipsesc astazi din casa pasii lui marunti, lipseste si faptul de a nu stii unde a disparut el, el si tot ceea ce reusea prezenta lui sa faca
...mai vreau o inghetata de pepene galben.
un pic de soare. briza marii. cativa copaci in departare. dorinta de a fii fericita. tristetea de a vedea zilele trecand.
de ce am senzatia ca maine voi avea o alta durere de cap?
ma tem, iubirea mea, ca ai devenit numai un dor al meu.
iubesc sa te tachinez.
simt c-a venit toamna.
doi copii, care invata ce este iubirea.
frunzele uscate si mirosul de ploaie ma pierd in toamna. 
Mi-e frica... de ce ai plecat ?
Eu mint,iar tu ma crezi.
cine esti tu ? nu te stiu inca, dar te simt deja in sufletul meu. 
De ce ai distrus totul?
niciodata nu am stiut ce simteam.
Le-ai aruncat pe toate departe, asa ca ...
eu insami m-am inlocuit cu visele mele.
Vreau sa nu se mai termine ciocolata asta.
As vrea sa am curajul  de a-ti spune tot ce simt si sa nu-mi pese de nimic.
tot ce as vrea e sa stau undeva la munte c-o tigara in mana si-o companie buna, pana dimineata. Si-o tequila si multe stele deasupra.
Ce ar trebui sa fac cand cea mai buna parte din mine ai fost mereu tu?
sa fugi undeva, departe de realitatea de aici. as vrea sa plec.
eu nu as fi facut niciodata la fel
Tumblr_lpoan6rsca1qeuh91o1_500_large
splendoarea unui apus de soare ma intristeaza, cu toata frumusetea lui.
Cateodata, cel mai bun antidot este sa gusti o inghititura din otrava care te-a ucis.
De ce nu m-ai oprit cand am plecat ? ar fi putut fi totul altfel.
hai sa fugim la mare si sa bem, sa bem pana vom uita de tot.
...nu stiu, vedem, alta data.
 tu nu existi, cu adevarat, decat in dimineata aia care nici nu mai sunt sigura daca a existat.
trebuia sa ma dezamagesti?
esti melodramatica.
Tumblr_lq1ovijqv01qh5q5qo1_500_large

hai sa uitam de prostii de genul si sa dansam in ploaie, chiar acum !
cand te am vazut prima oara erai chiar langa mine,  la masa, in stanga mea  si nu stiam..
dar de-as fi stiut ?
M-ai invatat sa cred in dragoste la prima vedere.
uneori imi place sa cred ca te gandesti din cand in cand la mine.


o sa te duci acasa. o sa dai drumul la televizor.
o sa te plictisesti.
o sa dai drumul la calculator. o sa te uiti peste proiectele tale.
o sa te plictisesti.
o sa intri pe internet.
o sa te plictisesti.
si o sa te gandesti la mine.


...sau poate esti doar un dor ce-mi apartine, trup al absentei, prezenta a distantei.



Aimeé

 multumiri lui  Dolly & Lolita.


Tumblr_lopsgtleo11qffhrpo1_500_large

joi, 11 august 2011

river flows in you



Tumblr_lppbn7owda1qblwyso1_500_large

 




unii oameni sunt facuti ca sa sufere, sa piarda tot ce au mai de pret in viata, sa creada ca asta este destinul lor. dar trebuie sa ramana in viata, sa vada cum se sfarseste povestea. unele rani sunt mici, apar si dispar repede, fara urme, ca si cum n-ar fi existat. altele nu se mai vindeca niciodata. 


unele iubiri sunt precum niste stele cazatoare. palpaiesc  pentru o clipa, apoi se sting. le ramane doar stralucirea, care e doar o iluzie, caci ele nu mai exista de mult. altele vegheaza o eternitate, ca intr-un vis, departe de noi.


sunt melodii ce te ating si-ti amintesc de-o iubire, doar de tine stiuta, ascunsa bine undeva in adancurile tale. sunt momente cand iti vine sa plangi, cand vrei sa plangi si nu stii ce se intampla. cand ai un hau in suflet si vrei sa fugi din tine. unii oameni sunt usor de citit, transparenti, limpezi ca fundul unei ape de munte.   iar altii par sa ascunda o mare taina, dincolo de perceptia ta. unii oameni sunt facuti ca sa se salveze unii pe altii de ei insisi.




sunt momente pe care nu le vei uita niciodata. simple zile ce-ti schimba cursul vietii, fara sa stii, iar altele aparent importante dispar in negura timpului. 


Tumblr_lprmwvoixi1qefnmzo1_500_large


sunt unii oameni pe care-i intalnesti o singura data in viata si-ti raman adanc intipariti in minte. inexplicabil, precum un tablou sau o poezie pe care n-o poti uita, adanc infipta in constientul tau. sunt unii oameni care dispretuiesc ce se afla langa ei si cauta ceea ce este departe de ei.


altii simt necontenit nevoia de a fii liberi, si se sting incet caci libertatea nu exista. sunt unii oameni care fac totul pe dos, pentru care limitele nu exista, care vor sa simta ca traiesc. 




unii oameni vin si pleaca din viata ta, ca niste simplii pasageri. uneori ai impresia ca daca dispari, il va afecta cumva. dar nu e asa, intr-un final el va fii bine, dar tu vei fii disparut.  




Tumblr_loowdsj56o1qf093yo1_500_large

luni, 1 august 2011

Just one last dance

016_large

 
 
iti lipseste curajul de a-i spune ce a lasat in urma lui . ce putere a avut asupra ta in acea seara. esti atat de mica si de naiva si zambesti trist, dar sincer. lumea e mult mai rea decat cum o vezi tu, oamenii sunt al naibii de egoisti si de reci si de straini. porti cu tine o iubire de mult pierduta si-ti place sa depani amintiri la un pahar de vin cu oameni pe care abia i-ai intalnit.  iti place sa dansezi si sa fii libera, cunoscand oameni, cu dorul de duca mereu. traiesti dupa motto ul "zambeste caci nu stii ce va fii maine".  iti place sa citesti cate o carte si sa te vezi printre randuri, sa va vezi.. inventezi tot felul de jocuri stupide si-ti place sa dispari subit din viata cate unei iubiri pasagere. 

iubesti oamenii si  sentimentul ca nu stii ce va fii maine. daca viata intreaga ar fi ca un rasarit pe o plaja pustie, cu el langa tine pe nisip.  sau ca acea dimineata purtandu-te pe pasii de dans cu el de mana, ai fi putut trai o eternitate, fara sa obosesti, fara sa simti pic de durere..

iti place sa aduni amintiri in cutiuta portocalie si sa te simti mai bogata. mai interesanta. iti place sa strangi taine, sa fii ca o enigma, si sa le dai impresia celorlalti ca te pot citi. 
uneori, cand simti ca te sufoci si vrei sa te simti libera, fumezi o tigara sau incerci sa mazgalesti ceva pe hartie. alteori scrii. canti, canti mult si prost, oricand si oriunde. esti o pacoste si n-ai leac. 
esti o alcoolica notorie. bei mult, esti nesigura pe tine, dar cand bei parca esti mai mult ca niciodata tu insati.
iti place sa complici lucrurile.
esti cea mai mare narcisista si nu te prinzi la bancuri. razi dupa o juma' de ora.
ti-ai pierdut toate telefoanele, poate si capul. urasti discutiile interminabile si fara sens la telefon. iubesti garile de dimineata. tremuri ca un copil cand trece un avion pe deasupra. iti place sa ti se zica aimee desi putini o fac. uneori simti ca nu aparti acestei epoci si ca vii de undeva din trecut.
esti o ciudata cu melodii de pe vremea bunicilor, vorbesti uneori ca-n carti, demodat. esti tacuta si neindemanatica, uneori pari a fi plecata undeva departe.
 iar alteori te comporti ca o tarfulita, ca o fetita razgaiata. vorbesti mult si zgomotos, si n-ai echilibru.    faci multe gafe si esti superficiala. sunt doua parti din tine ce se contrazic. iti place sa risti, iti plac aventurile si orice alta nebunie.
Tumblr_lnn561wrby1qdr0s2o1_400_large

marea e prietena ta.
cand iubesti un om ii iubesti si cele mai mici detalii, defecte. pentru tine asta e iubirea. sa stii ce camasa isi va lua sau  modul in care isi piaptana parul. ce discutie pseudointelectuala va avea cand veti avea musafiri si cum va bea putin mai mult ca sa capete incredere. 
iti place sa vezi in oameni ceea ce ei nu vad, si sa-ti imaginezi vietile lor.

iti plac oamenii care rad mult si incerci sa zambesti si tu de cate ori poti.  esti un copil fericit cu secrete de oameni mari, sau cel putin asa iti place sa crezi. iti place sa crezi ca viata ta e ca un film, sau ca o poveste dintr-un roman. n-ai nici o legatura cu realitatea. iti place sa dramatizezi, sa hiperbolizezi, sa exagerezi. esti melodramatica. suparator de directa. suspicioasa. guraliva. egoista-mai ales cand vine vorba de mancare. 

uneori, cand te simti singura, te intorci inapoi in timp, dar ce e pierdut e pierdut. esti o prostuta caci niciodata n-ai putut uita persoanele care au contat pentru tine candva. fiecare avea trasaturile lui.. atat de specifice.. detaliile lui ce-l faceau special. niciodata n-ai putut sa nu te uiti inapoi.

iubesti toamna si-ai vrea sa ai parul cat mai rosu. iti plac povestile si plangi la filme. nu mai ai incredere in oameni, dar tot le zambesti. 
Tumblr_lp5laik5xb1qgcb74o1_500_large