marți, 29 noiembrie 2016

I wish I could freeze this moment, right here, right now, and live in it forever.

Character inspiration #writing #nanowrimo:


Era 6 dimineaţa şi eu iar nu dormisem. Am deschis geamul să respir aerul curat. Simţeam că mă sufoc. Era încă întuneric şi luna strălucea palid pe cer. Şi ningea. Ningea cu fulgi mari ce-mi intrau pe fereastră şi-n ochi. Am întins mâna şi am ţinut-o aşa minute bune până ce mi-a amorţit. M-am bucurat că am prins acel moment magic din an în care primii fulgi de zăpadă apar total neaşteptat. N-aş fi vrut să-l ratez. De obicei, mă oftic când se întâmplă asta.

M-am gândit atunci că oricât aş iubi iarna, anul ăsta nu-s pregătită pentru încă un Crăciun singur, pentru încă o cumpănă dintre ani în care visez şi îmi pun obsesiv dorinţe tâmpite care nu se vor împlini niciodată, cum ar fi să mai răresc ţigările sau obiceiurile nocive, dorinţe pe care nu pot să le aştept să se îndeplinească din senin pentru că depind doar de mine sau care nu. Pentru frig ce-mi anesteziasă corpul şi mintea, pentru străzi lugubre şi gri în care te ţii să nu cazi şi păşeşti cu grijă prin mocirlă. Pentru agitaţia din preajma sărbătorilor, pentru aceleaşi scene care se derulează în faţa ta în fiecare an, la fel, ca într-un film prost şi uzat.
Şi apoi pentru primăvară. Pentru primăvara aia întârziată şi apăsătoare în care tragi de tine să te trezeşti, să suporţi lumina, în care te lupţi cu angoasele şi în care te doare că nu poţi să te bucuri.

M-am întristat, privind la fulgii ce se aşezau nervos pe mâna mea şi se topeau. Brusc, nu mi s-a mai părut nimic interesant ori nou. Am vizualizat în faţa mea acelaşi film clişeic şi plictisitor. Intru pe facebook şi e plin de imagini cu iarna, toată lumea distribuie, chiar acum, când pe mine nu mă mai atinge cu adevărat. Cum sunt oamenii... Înainte se plângeau că nu le place iarna, că e prea frig şi ei tânjesc la vară, aşa, ca într-o turmă proastă. Şi mi se păreau oarecum superficiali că n-o înţeleg. Că n-o simt. Acum e la modă să le placă zăpada.


Color The Night I JJK I Ivan Zakharov I POSH I Nov 12  #photography #model #fashion:




Când am uitat să mă mai bucur? De ce nu mă mai trece niciun fior văzând frumuseţea din faţa mea? oare am uitat să mai fiu copil, ce s-a schimbat în mine? Unde e magia de altădată, sentimentul ăla că fiecare iarnă şi fiecare ninsoare e ceva total nou, ca şi cum n-a mai fost niciodată? Şi unde mi-e acea căldură din suflet ce mă învăluia în fiecare perioadă din preajma sărbătorilor? Unde mi-e liniştea? unde e acea scânteie şi însufleţire? Parcă renăşteam.
Căcat.
M-am panicat. Nu se vor mai întoarce niciodată. Mi-am pierdut copilăria şi acea inocenţă care făcea ca fiecare experienţă să fie una total nouă şi neaşteptată. Care mă făcea să vibrez, să visez, să fiu vie. Să trăiesc cu intensitate fiecare întâmplare. Parcă iarna asta a venit prea repede, parcă abia ieri a trecut.
E clar. Mi s-a întâmplat şi mie ce li se întâmplă tuturor. 
Voi continua doar să supravieţuiesc, fără să mă mai atingă cu adevărat vreun anotimp. Fără să-l mai trăiesc.


Am închis geamul ofticată şi mi-am aprins o ţigară. M-am gândit atunci cât de diferită eram anul trecut pe vremea asta. Cât ne schimbăm de la an la an, fără să ne dăm seama. Anul trecut, deşi tot depresivă, aveam un fel de fericire tristă şi de emoţie că vin sărbătorile. Încă nu-mi pierdusem capacitatea de a mă bucura şi de a simţi. Anul trecut, aşteptam înfrigurată. Îmi aşteptam minunile şi eram convinsă că viaţa îmi va oferi şi lucruri frumoase, că încă poate să-mi ofere şi eu să le primesc, îmbrăţişând-o timid. Încă puteau să mă mai mişte întâmplările din viaţa mea şi eu să rămân prezentă în ele. Încă mă cutremurau necunoscutul şi viitorul şi trăiam pentru asta.

Apoi mi-am dat seama că fiecare perioadă din viaţa mea am asociat-o mereu cu câte unul de care eram îndrăgostită pe atunci. Erau perioade negre şi frumoase, cu întrebări, cu frământări, cu vise, dar pline de voluptate. Simţeam şi asta era cel mai important. Nu înţelegeam pe atunci că viaţa nu înseamnă atât de mult întâmplări cât înseamnă trăiri. Stări. Că nicio întâmplare nu are sens dacă nu o simţi cu adevărat. Dar eu simţeam din plin şi asta m-a făcut să fiu vie oricât de moartă mă credeam pe atunci. Şi pentru simplul fapt că mă puteam bucura ca un copil la fulgii de nea, că puteam să fiu fericită chiar în clipa aia, ar fi trebuit să fiu recunoscătoare. Să-mi dau seama că asta e tot ce contează, că despre asta e viaţa. Despre libertate şi micile plăceri, aparent neimportante, de zi cu zi. Despre evenimente marcante şi despre o rutină familiară şi confortabilă pe care tu o iubeşti. Despre oameni care pleacă, dar care rămân cumva în tine şi despre oameni care nu vor pleca niciodată, nu cu voia lor. Despre oameni care devin parte din tine, pe care îi găseşti în atâtea amintiri şi abia după ce dispar, îţi dai seama că viaţa fără ei e doar o glumă nereuşită. Dar că trebuie să integrezi lipsa lor în lumea ta de acum şi să mergi mai departe. Pentru că trebuie să continui.
Despre durere şi fericire de ocazie. Despre momentul în care îţi dai seama că te credeai nefericit doar pentru că nu ştiai atunci că eşti fericit. Despre suferinţă şi gol care îţi arată că trebuia să te bucuri de ce ai pentru că aveai totul înainte, dar tu erai prost şi nu ştiai.



charlotte gainsbourg  # actress  #  originally from beatnicgrafiker:
.......

Mi-am stins ţigara şi mi-am făcut o cafea, hotărâtă ca apoi să mă chinui să dorm.
Afară încă bătea vântul şi ningea. Ninsoare de sfârşit de noiembrie. 
Am zâmbit.

Mi-am amintit apoi cât de brusc uitam tipii de care eram îndrăgostită. Visam în fiecare zi şi îmi făceam scenarii inutile, îmi imaginam dialoguri şi ce replică le-aş fi dat, să le rămână cumva în minte, să îi facă să mă vadă altfel. Îmi imaginam momentul în care voi uita, dar nu reuşeam, mintea mea nu putea să proceseze ceva atât de... imposibil pe atunci.
Vorbeam, vorbeam atât de mult cu oamenii care schimbaseră ceva în mine. Speram ca, cumva, să se gândească şi ei la mine, să mă simtă.

În fiecare noapte adormeam visând şi în fiecare dimineaţă mă trezeam cu gândul la el şi înjuram. Nu mai suportam să mă chinui aşa. 
Intram pe facebook, să-l mai văd o dată, a 4347645745 oară. Şi mă enervam.
Mă enervam că sunt atât de incapabilă, că nu pot pur şi simplu să uit şi să nu mă mai gândesc. Să fiu realistă, la naiba.
Mă uitam la ceas şi tresăream dacă era fix. Tresăream la orice mesaj şi înjuram când vedeam că nu e el, că nu va mai fi niciodată. Ajunsesem să-mi dau mesaje singură doar pentru a-mi păcăli creierul pentru o secundă atunci când aude telefonul că vibrează. Să vibreze şi el.
Râdeam apoi, râdeam sfâşiată. Mă îmbătam la party-uri şi mă învărteam pe muzică până cădeam din picioare. Nu puteam să uit, orice aş fi făcut.
În fiecare an, la fiecare aniversare, când suflam în lumânări îmi puneam o dorinţă în legătură cu altcineva mereu. Sau la fiecare doi ani. La fel şi la cumpăna dintre ani, singură şi beată, cu o sticlă goală în mână, clătindându-mă în frig, holbându-mă la luminile de pe cer.
Făceam joculeţe stupide şi-mi spuneam că dacă ceva se va întâmpla în următorul moment, cât timp număr până la 9, să zicem dacă cineva mă va striga pe nume sau va intra pe uşă sau dacă un câine va lătra, înseamnă că îl voi revedea ori că îi pasă. Făceam tot felul de scenarii din astea stupide şi mă amăgeam.



"I've never snuck out before. What if we get caught?" "Who cares right? C'mon, it's summer. Live a little." "I'd rather live not grounded.":



Îmi aminteam fiecare detaliu din întâlnirile noastre, ce-am simţit, ce-am zis, ce mi-a transmis, cu ce eram îmbrăcată, clipa dinainte de a se apropia şi a mă săruta, suspendată-n timp. Asociam hainele pe care le purtam cu acele momente şi mă întristam să le mai îmbrac iar. La fel şi cu parfumurile. Asociam şi zilele şi orele şi anotimpurile, ca o obsedată. Mă oftica acea fericire, când persoana de care eram îndrăgostită era prezentă, în faţa mea, şi mă sufoca fericirea aia căci devenise tot durere în lipsa ei. Refăceam apoi clipele dinainte de întâlnire, dinainte de supriza de a-l revedea şi mă dureau şi alea căci nu ştiam pe atunci cât de fericită ar fi trebuit să fiu. Ce absurd, ce stupid! cât mă măcinam cu gânduri inutile... Mă gândeam apoi înfrigurată la zilele dinainte de a apărea el în viaţa mea. Şi credeam că ar fi trebuit să le apreciez mai mult căci mă aştepta ceva atât de frumos. Şi iar mă ofticam. ( Poate şi din cauza asta nu mă mai pot bucura de iarna asta).

Şi mă întrista imposibilitatea de a mă bucura mai mult de acele clipe, de a rămâne prezentă cu adevărat în ele. De a le trăi cu adevărat.


Apoi, în timp, uitam să mai fac asta, nu mă mai gândeam atât de mult, nu mai visam şi plângeam decât periodic, şi brusc îmi dădeam seama că nu îmi mai pasă. Nu cu adevărat. ÎI vedeam altfel, total diferit şi mă gândeam că până şi el m-ar fi plictisit. Mă obişnuisem fără el şi era ok, îmi era bine.

Şi dacă s-ar fi întâmplat să se întoarcă şi să-mi răspundă într-un sfârşit la sentimente, în loc să simt satisfacţie, simţeam doar un gol. Trăgeam de mine ca să mai simt ceva, dar în zadar. Ca lucrurile alea care vin când nu mai ai ce să faci cu ele. Ca un tren care soseşte când te hotârăşti să pleci altundeva. Şi te oftici într-un fel.



.................


Mi-am terminat cafeaua şi m-am pus să dorm.
Am visat atunci că ningea şi că fulgii de zăpadă mi se topeau pe faţă şi în păr. Mă dureau ochii. Era un imens alb pe care păşeam, lăsând urme. Dar vântul sufla şi le acoperea într-o clipă. Şi zăpada se contopea cu cerul, într-un alb absolut, veşnic.
Nu-mi era nici frig, nici cald şi era o linişte asurzitoare, apăsătoare. M-am pierdut în alb şi a coborât noaptea. Şi m-am simţit eternă.
Am ştiut atunci că oamenii vor uita cine ai fost sau ce ai făcut cât ai trăit. Că orice ai face, lumea nu se va opri în loc cu tine şi îşi va urma cursul, înghiţindu-ţi amintirea în timp. Într-o zi nu vei mai fi oricât de viu şi invincibil te simţi acum.
Oricât de multă viaţă le-ai transmite celorlalţi.

Tot ce contează e să simţi şi să trăieşti fiecare întâmplare, fiecare stare la intensitatea ei maximă. Fiecare zi care trece şi nu va mai veni niciodată. Nu contează că suferi. Că pierzi. Că te lupţi în fiecare clipă cu tine. Cât timp te doare ori ţi-e frică înseamnă că nu eşti amorţit. Că eşti viu, cu adevărat viu.





Photographer: Christian Carrera  Model: Amanda Glover:



vineri, 25 noiembrie 2016

Everything is real, but I'm not here.

philguillou:      Jimena Melero by Nicolas Santinaque.‘Pretty Vacant’, PluzUltra #14, july 2011:


N-o să te mai caut niciodată, A.
Mi-am promis printre lacrimi scârboase, lipsite de mine, că nu te voi mai căuta niciodată. Şi voi citi mereu rândurile astea când, în nopţi reci, îţi voi căuta turbată prezenţa. Şi mă voi stăpâni.


E 4:29 dimineaţa. M-am închis în baie şi îmi irosesc viaţa, plângând după un om care nu dă o ţigară pe mine. Care nu mă va merita niciodată pentru simplul fapt că nu mă potrivesc în decorul lui şi nici el în al meu.
E stupid, A, e stupid cum oamenii se complac în mizerie pentru a vibra doar o clipă.
Şi pentru ce? pentru ce m-am irosit aproape un an de zile? Aşteptând luni întregi doar pentru a te vedea şi a mă simţi vie?
Nu e vina ta. Tu vrei o evadare din lumea ta, folosindu-te de proaste ca mine. Tu îţi ai propriile regrete şi frustrări şi goluri pe care vrei să le umpli cu ceva. Eu îmi am propria nefericire şi mod sinistru de a mă agăţa de oameni.


Ştiu că n-ai vrut să mă îndrăgostesc de tine. Cum ştiu că nu te-ai aşteptat ca o simplă aventură să devină ceva atât de complicat şi melodramatic. Dar aşa e când rişti.


E 4:38 şi m-am oprit din plâns. Mă uit în oglinda jegoasă şi-mi vine să râd de mine. Să ies din mine. Să nu mă mai ştiu.
Căcat. Aşa îmi va fi viaţa mereu?! Un nesfârşit coşmar cu nopţi albe, printre fum ce nu mă lasă să am aer, printre dureri mute, ţipând în mine şi sperând că va veni o zi mai bună?
Ăsta e scenariul pe care îl ştiu de atâţia ani.





În dimineaţa asta gri, mi-am promis că nu mă voi mai uita niciodată în urmă. Că nu voi mai gândi atât de mult, în consecinţă, voi uita să simt. Căci overthinking nu m-a ajutat niciodată.

Şi voi reuşi. Te voi uita, A. Pentru că voi refuza să mă mai gândesc la tine. Pentru că te voi lepăda ca pe un răcnet din mine şi te voi arunca departe, ca să nu mai fiu niciodată plină de tine. Voi ucide încet orice parte din mine în care tu ţi-ai lăsat amprentele.

Şi voi uita că mă doare. Şi voi putea din nou să respir.

Oricât de înfricoşător mi se pare acum... să mă trezesc într-o zi şi să nu te mai găsesc nicăieri. Oricât de stupid şi oribil trebuie să fie să nu te mai simt parte din mine, să nu te mai văd niciodată, să nu mai ştiu dacă eşti fericit sau deprimat, să nu mai bem niciodată o bere, în nopţi tăcute, deasupra Bucureştiului. Să nu mă mai întrebi ce mai fac.
Ştiu că o parte din mine va fi mereu în comă fără prezenţa ta.

 Va fi un coşmar şi când mă voi trezi, lumea nu va mai fi la fel. Sau eu nu voi mai fi. Nu ştiu dacă putem să uităm cu adevărat pe cineva doar pentru că ne propunem. Dacă îţi repeţi obsesiv că ţi se rupe de tot, asta nu înseamnă că încetezi să-ţi mai pese. E stupid. Doar reprimi ceea ce ar trebui să laşi să te acapareze până ce te vindeci.


Doamne, câte lacrimi am vărsat azi-noapte!
Şi lacrimile astea mi-au făcut atât de bine. Am găsit o fărâmă de alinare chiar în lacrimi...
Sunt palidă, am cearcăne adânci şi-n ochii mei ceva s-a schimbat pentru totdeauna. Zici că-s fumată, am o privire tâmpită, pierdută şi speriată.
Par beată, drogată, nebună, dar eu sunt mai trează ca oricând! Ceva s-a trezit în mine.


Stăteam în pat şi mă chinuiam să nu mai plâng. Lacrimile cădeau pe pernă şi pe visele mele stupide. Nu ştiam cum să fug din mine. Abia puteam să gândesc şi nu puteam să ţip în liniştea cumplită din jur. Nici ţigările nu mă mai calmau. 
M-a invadat o deznădejde vecină cu moartea. Era ireparabil şi de neînchipuit să nu-mi răspunzi în clipa aia, să dispari ca şi cum n-ai fost niciodată.
Brusc, toate căcaturile şi golurile şi fricile mele s-au multiplicat, sufocându-mă la propriu. La dracu, asta îmi mai lipsea, ca tot haosul şi tristeţea din mine să mă lovească într-un moment ca ăsta. Am încercat să-mi ocup gândurile cu altceva, să-mi imaginez că-s în cele mai mişto şi liniştite locuri în care aş vrea să fiu, fără trecut, fără viitor, dar
în zadar,
în zadar.
Totul era gri. Oriunde priveam. Măcar de era negru! Dar era un gri infect, murdar,
infinit.
La orice m-aş fi gândit, mă durea şi mai rău şi-mi apăsa pe piept. Şi fericirea ce-a trecut mă sufoca căci era tot durere.
Şi m-am panicat şi nu înţelegeam cum de nu mor chiar în clipa aia. Cum corpul meu mai suportă. În unele momente, uitam să respir. Am simţit cum fiinţa mea se risipeşte în milioane de bucăţi.
Abia m-am târât până la baie ca să-mi spăl lacrimile jegoase şi lipsite de mine. Dar tot nu se opreau.

În oglindă era o străină.

Îmi vedeam sufletul mutilat reflectat în oglindă.
Eşti un dezastru.


| sexy | vintage | photography | black and white | smoke | cigarette | photo shoot inspiration |:


De mâine, când mă voi trezi, voi fi o alta. Sunt mai hotărâtă ca oricând. Mă voi lăsa să fiu fericită. Adică n-o să mă mai caut prin tot felul de locuri reci şi pustii, în care nu am loc. În care nu trebuie să fiu. Pentru că merit mai mult. Pentru că, la dracu, de ce m-am desconsiderat atât?! Mă simt ca atunci când te dai la o parte ca alţii să treacă şi tu rămâi în urmă. Şi după, îţi mai plângi şi de milă ca prostul.


De ce nu am considerat că merit să fiu fericită?! De ce nu am simţit asta? Psihic de căcat, vulnerabil şi prost. Am fost slabă şi prea naivă. De azi, mă voi lupta pentru fericirea mea. Mă voi zbate până voi considera că am făcut tot ce puteam pentru mine.
Şi vor fi din ce în ce mai multe schimbări.

Nu voi da mai mult decât mi se oferă. Şi-mi promit că voi deschide, în sfârşit, când norocul îmi va bate la uşă. Îi voi da o şansă. Trebuie să existe, n-o fi el atât de negăsit.


Promit că o să mă las iubită, oricât de nefiresc mi se pare acum. Oricât de frică îmi e.


© stefanie adami and francis lane aka silent tapes:

miercuri, 23 noiembrie 2016

Hey you

we're fascinated by the words, but where we meet is in the silence behind them.:



19:19
Tocmai ce-am terminat de scris. Îţi spuneam că sunt împăcată cu mine şi că e timpul să te las să pleci.

Şi m-ai chemat. 

Şi mi-ai futut din nou scenariile în care te uit.



23:30


Apari din liniştea nopţii şi mă gândesc că e singurul loc în care aş vrea să fiu.



00:00 Acelaşi film prost în care mă agăţ obsesiv de orice clipă petrecută cu tine. Ca să nu uit. Ca să nu ne uite.

Şi închid ochii şi eşti aici, în mine,
şi noaptea asta va rămâne.

Şi ceva s-a schimbat definitiv. Poate e doar realitatea, ţipând în mine să nu mai deformez adevărul. Poate e doar realitatea, furându-mi întunericul.


1:00 Sunt ameţită. E o ameţeală plăcută. Ca după ce mă săruţi. Sunt amorţită şi am poftă să râd. Tu vorbeşti şi eu te ascult fascinată. Aduci vinul din bucătărie. Îmi mai aprind o ţigară şi scrumez pe masă.
3:00 Acelaşi decor, aceleaşi beri băute şi conversaţii în noapte. E frig şi încă nu s-a luminat de zi şi oamenii normali dorm la ora asta. Îmi pasezi jointul şi te uiţi la mine cu ochi ironici şi stinşi.

Îmi dau seama că trebuie să plec şi să te uit.
4:05 Dezastru. Scrum. Pink Floyd. Fum. Ameţeală. Întuneric.

Stăm în pat beţi şi râdem isteric printre fum şi muzică care vibrează în noi. Suntem bolnavi şi atât de nefericiţi.
O dau iar pe filme proaste şi te strâng în braţe atât de tare încât să nu mă mai trezesc şi să văd că nu mai eşti,
că nu mai sunt. Că n-am fost niciodată.

5:00 Îl pun pe Nimeni Altu'. Că el mă înţelege.

Numeşte-mă demon,
aseară am făcut un înger să plângă...

Ce ironic. 

'Cât e ceasul?
'5.
'La şi jumate plec.

Stăm în pat şi ne uităm unul la altul. Închid ochii şi-mi mai aprind o ţigară.
Te sărut.

'De ce nu stingi lumina? E prea multă lumină. Şi o să plec în 10 minute.
'Doamne ce-i asta măă, că nu mor mâine, băga-mi-aş pula în nimeni altu'.
'Hai mă că e şmecher.
'Dă-l în pula mea de drogat infect. L-am ascultat şi eu într-o perioadă tristă a vieţii mele.
'Pai vezi, atunci mă înţelegi.
'Păi dă-l în pula mea de aici, e suicide omul.
'Ce?!
'Suicide.
'E un om extraordinar.
'L-ai cunoscut tu? E tovarăşul tău?
'Într-un fel.



6:00

Ne futem pe melodii mişto.

Când pula mea s-a făcut 6?!
De ce zboară timpul atât de repede când sunt cu tine? Zici că-i un film prost pe care-l derulezi, sărind peste unele secvenţe.

-All good?
-Nu mai vreau să plec.
-Lasă mă că mai vii, eşti nebună.
-Crezi?

Tăcere.

-De ce să nu vii?
-Că eşti imprevizibil.
-Tu eşti imprevizibilă, nu io.

Ţi-aş fi spus că presimt că e ultima oară, nu ştiu de ce.

Te iau în braţe.
Îmi dai o palmă peste fund.
Tăcere.

'Termină-te mă cu căcaturile astea.
'Dar mie îmi place să strâng oamenii în braţe.
'Cu tristeţilee, cu pula meaa. Gata.
'Ştii că am citit undeva că dacă oamenii n-au contact fizic, dacă nu se ating, pot să moară. Am citit asta la psihologie. Că oamenii mor dacă nu ating alţi oameni. Şi pe maică-mea o iau în braţe, dar zice ''Maria, lasă-mă, că tu vrei ţigări".


4 minute. 

'Hai să facem curat. Ia astaa. - Voiam să trag de timp, să mai stau puţin cu tine, la naiba, nu că mă lovise vreun chef de curăţenie la 6 dimineaţa.
'Dă-o în pula mea, lasă că fac eu, serios.
'Ia, ia asta.
'Bă, bă, bă
stai,
staii.. liniştită!
'Haide, mă frate!
'Doamne, lasă mă aia acolo. O să fac io. Ştiu eu cum trebuie să fac.
'Mi-e somn. Vezi că e un prezervativ pe aici.

'Încalţă-te că ajunge ăla.
'Ai comandat?!
'Da.
'Când pula mea. Hai, nu mai face asta.
'Pai ţi-am zis 4 minute.
Vezi, asta, ca nu-i a mea.
E telefonul meu, frate, uită-te la el.
'E devreme. Nici 6 nu e.
'Hai, că o să fumezi... nu-ţi aprinde acuma că fumezi în lifttt, în pula mea.
Hai că a ajuns muistul ăsta.
'Dar nu mă interesează. Mai sunt taxi-uri.
Nu mai râde.


O altă dimineaţă gri în care trebuie să plec

fără să mă mai uit înapoi.
Dau să te sărut şi mă opresc aproape de gură. Închid ochii şi timpul se opreşte în loc.
Te sărut apăsat şi mă strângi de păr. Mă săruţi pe gât şi mai iau o gură de bere. Scrumez în pat şi te ard cu ţigara. Îmi caut disperată pachetul cu ţigări.
Te obosesc, te disper şi
tu mă consumi, mă transformi, mă repari, mă derutezi.
Trebuie să mă car.


Încerc să mă încalţ şi mă chinui beată să-mi desfac nodurile de la şireturi. Tac, un lucru rar. Observi că m-am schimbat la faţă, ca un copil răzgâiat. Pe playlist răsună melodia aia:
I'm so lonely, I'm Mr. Lonely
I have nobody,
For my owwnnn.

Şi eu am o faţă căzută.

Îmi spui că n-am pic de tactică şi dacă vreau să mă ajuţi.
Tac şi tăcerile mele sunt cufundate într-un coşmar.

Scapi cheile. Sunt beată şi mi-am pierdut ţigările, la dracu. Ne întoarcem după ele. Le găsesc în buzunar.
În lift, când vreau să-mi aprind una, constat panicată că nu mai sunt. Au dispărut din nou.
Iar nu găseşti ţigările?! Bă, tu eşti bolnavă la cap?!
Da..
Ce pula mea..

Sunt un dezastru.

Afară e încă întuneric şi miroase a iarnă
şi zgomotul maşinilor mă derutează.

Va trebui în curând să mă lupt cu lumina şi cu mahmureala care va schimba totul, care mă va despărţi pe mine de cealaltă eu, o parte din mine pe care o las în urmă ca de fiecare dată când plec dintr-un loc în care aş vrea să mai stau, după fiecare noapte de beţie cruntă şi filme din care lipsesc secvenţe. O parte din mine o las acolo, inertă, vibrând şi stingându-se încet. Şi e o diferenţă mare între cea de acum, care se luptă cu lumina şi cu durerile de cap şi cea de azi-noapte, cea care se lupta cu ameţeală şi angoase, cea care a trecut, cea care nu va mai fi niciodată... din care nu voi mai ţine minte tot ce a fost, pe care o voi rememora, falsificând-o la nesfârşit... o clipă închisă pentru totdeauna.

Încă îmi caut ţigările şi mă deprimă sunetele maşinilor şi lumii trezite la viaţă. Oamenii au început să circule cu Ratb-ul, merg grăbiţi pe jos, nervoşi, adormiţi, mulţumiţi de sine. Aleargă şi mă ameţesc, se duc la muncă, se duc unde au ei treabă, îşi văd de aceeaşi rutină sufocantă şi placidă a zilelor lor care trec la fel, cu aerul că ştiu încotro se îndreaptă, că au un sens bine stabilit.
Constat panicată că ne trezim şi noi, ne trezim din beţie odată cu oamenii care se trezesc din somn.

Şi te privesc în albul obscur al dimineţii şi văd cum se face din ce în ce mai multă lumină în toamna asta târzie care se pregăteşte să dispară.  Şi mi se face dor de tine... Şi de toate clipele de când te-am cunoscut care au trecut şi care nu vor mai veni niciodată. De-ar fi toţi oamenii la fel de mişto şi de interesanţi ca tine nu mi-ar mai fi groază acum să plec şi să nu mă mai întorc niciodată.


Aş vrea să ningă. Sau să plouă. Şi să ne plimbăm beţi prin ploaie, într-o zi ca asta întunecată şi rece. Şi să sărim în băltoace sub privirile oripilate ale oamenilor normali care nu-s drogaţi şi beţi muci la ora asta. Să-mi găsesc ţigările şi să nu mai urc în taxi-ul ăla trist pe care-l văd cum mă aşteaptă de pe cealaltă parte a bulevardului.
Să mă iei de mână şi să o luăm pe aceeaşi alee cufundată-n beznă.
Să fiu secundă de secundă conştientă de mine
şi de tine. De clipa asta. Să simt atunci cât de trist este să pierzi oameni, lucruri şi sentimente, să te schimbi. Cât de cumplit e să priveşti pe cineva şi să nu ştii dacă îl vei mai vedea vreodată. Cât de tristă e fiecare clipă care se stinge şi nu se mai întoarce.
Să simt cât de oribilă trebuie să fie imposibilitatea de a rămâne în singurul moment care contează.


-Le vezi?
-Da..
-Te superi dacă nu merg cu tine până acolo?
-Deloc.
-Te las.
-Lasă-mă.
-Băi, nu mai fi aşa.
-Cum sunt?
-Cu capu'...
Încearcă să priveşti obiectiv totul şi să izolezi chestia asta.
-Păi privesc obiectiv totul..
-Păi pula meaa..
Hai, te las..
-Crezi că nu-s în stare să privesc obiectiv?
-Să-mi dai şi mie un mesaj când te-ai urcat în taxi, bine?
-Adică peste 10 secunde?
-Da.. sau când ajungi acasă.. I don't fucking know.
Hai.Te pup
-Pa.
-Pa.

Mă săruţi grăbit şi dispari.

Şi ne despărţim cu fiecare la revedere.
Ţigările le-am pierdut definitv în taxi. Mi-au căzut din buzunar sub banchetă şi am uitat să le iau.


...................

Go follow my tumblr @adriiiannavbcl:



Ştii.. între noi a fost totul atât de firesc încât, uneori, mi se părea de neconceput să dispari într-o zi şi să nu te mai aflu nicăieri.
Dar nimic nu durează, până şi oamenii care au schimbat ceva în tine se cară la un moment dat. Orice ai face, orice om pleacă undeva. Şi se transformă într-o amintire.


(47) Likes | Tumblr on We Heart It:


Au fost momente în care păreai că aştepţi să-mi vorbeşti, entuziasmat. Iar eu te ascultam şi nu mai voiam să se facă dimineaţă. Când o ardeam prost şi melodramatic, deveneai serios şi-ţi stricam tot cheful. Credeai că sentimentele implică să vreau ceva mai mult de la tine. Şi complicaţii. Şi tu nu voiai să te complici. Şi mă găseam în acelaşi sfârşit, în care dau fără să mi se ceară, în care mă umiliesc şi-mi pare rău apoi că n-am păstrat pentru mine tot ce simţeam.

Oricum, nu te fascinam, nu reuşeam. Încercam să mă agăţ de orice căcat, să-ţi rămân cumva, dar totul era atât de simplu.. încă de la început. Băga-mi-aş..

Voiam să fim prieteni. Să fim sinceri. Liberi, neîngrădiţi, să evadăm. Căci noi doi semănăm atât de mult.. Avem un tărâm gol din noi pe care încercăm să-l umplem în fiecare zi, dar poate că ne place să căutăm mereu ceva. Amândoi ne plictisim repede şi vrem mereu să ieşim din propriile limite, din realitate. Ne căutăm dezastre şi ne place să ne jucăm cu noi, cu ceilalţi, cu destinul. Suntem instabili şi nemulţumiţi şi ne îngrozeşte o linişte placidă, lipsită de orice plăcere. Suntem narcisişti şi egocentrici 
şi exageraţi şi nefericiţi.



Eram dependentă de tine.
Încă sunt. Ca o drogată infectă.
Tu mi-ai fost mereu o stare de spirit. Şi nu m-ai plictisit niciodată. Cu tine orice lucru simplu devenea firesc şi nu banal.
Aveam nevoie de atât de puţin pentru a mă apropia de fericire. O fericire de ocazie care e însoţită de un gol.
Chiar nu conta dacă tu te prefăceai. Că-ţi pasă cumva. Că nu sunt doar un element de decor. 

Eram cel mai aproape de fericire, acolo, în lumina obscură din cameră, deasupra Bucureştiului, întinşi în pat şi pasându-ne joint-ul, ameţiţi şi fumaţi,
captivi în lumile noastre.

Dar mă tem că am ajuns în punctul în care se termină toate poveştile. 




 :