duminică, 2 martie 2014

`Somehow I know we'll meet again. Not sure quite where and I don't know just when

...



Spune întotdeauna ce simţi şi fă ceea ce gândeşti. lasă-ţi orgoliul, orgoliul ucide şi e inutil de cele mai multe ori. 

dacă aş fi ştiut că e ultima oară când te văd, m-aş fi aruncat în  braţele tale şi aş fi rămas aşa minute şi ore întregi, cu riscul de a te sufoca.
dacă aş fi ştiut că e ultima oară când te văđ ieşind pe uşă, trecându-mi pragul, m-aş fi aruncat în faţa ei şi te-aş fi chemat înapoi să te sărut pe frunte şi să-ţi zic că-mi va fi dor de tine şi să mai rămâi. măcar încă o oră. dacă aş fi ştiut că e ultima oară când te aud, ţi-aş fi înregistrat vocea, să te ascult încă o dată şi încă o dată până la nesfârşit. dacă aş fi ştiut că e ultima oară când te văd dormind, nu ţi-aş mai fi dat drumul din braţele mele şi aş păstra imaginea aia o eternitate.
dacă aş fi ştiut că nu te voi mai vedea niciodată, ţi-aş fi spus ,, te iubesc", ,, îmi pare rău" şi cât însemni tu pentru mine, şi ţi-aş fi sărutat mâinile căzută la picioarele tale, cu riscul de a mă umili; mândria mea ar fi rămas mută.
noi oamenii trăim cu impresia că e şi mâine o zi şi amânăm lucrurile cu adevărat importante pentru sufletul nostru. dar dacă cumva mâine nu va mai veni, îţi spun acum cât te iubesc şi că niciodată nu te voi uita. că te voi purta mereu în inima mea, oriunde m-ar duce căile vieţii.

Elena


ne pierdem în existenţa cotidiană şi uităm sau n-avem timp să spunem persoanelor dragi cât înseamnă ele pentru noi. nu-ţi garantează nimeni ziua de mâine. azi poate fi ultima clipă când îl vei mai vedea pe omul iubit. spune-i cât de important e el pentru tine şi toate gândurile şi sentimentele pe care le ai. nu-ţi fie teamă. nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
mulţumeşte-i pentru tot ce a făcut pentru tine, pentru că e, şi cere-ţi iertare pentru greşelile pe care le-ai făcut. nu ţine supărarea dacă ţi-a greşit, nu te culca supărat, ci iartă-l.  
oferă un zâmbet, îndeplineşte-i dorinţele, visele,  îmbrăţişează-l de fiecare dată când pleacă, ca şi cum ar fi ultima oară când îl mai vezi, petrece-ţi clipe frumoase alături de el, oferă-i timp şi atenţie. fă-l fericit şi spune-i câtă nevoie ai de el. nu mai aştepta. 
fă tu primul pas când vrei să te împaci cu un vechi prieten, cere-ţi iertare oamenilor cărora le-ai greşit sau i-ai neglijat, mărturiseşte-i  sentimentele persoanei de care eşti îndrăgostit în secret, fă-ţi timp pentru un telefon şi o vizită părinţilor tăi dacă nu mai locuieşti alături de ei, spune-le zilnic cât îi iubeşti şi cât le eşti de recunoscător, acordă-le timp, ei trăiesc pentru tine, prin tine.
fă-le o bucurie. 
demonstrează-le prietenilor cât de importanţi sunt pentru tine.
fă tu primul pas spre o împăcare, chiar dacă vei pierde, măcar ai încercat şi vei trăi liniştit ştiind că ai făcut tot ce era posibil pentru a fi cu oamenii dragi. spune cuiva pe care îl apreciezi, gândurile tale. bucură-te şi trăieşte clipa în care îl ai în faţă, lângă tine. mai târziu, o să tânjeşti după ea şi nu va mai veni niciodată. vei îmbrăţişa doar o umbră şi-l vei vedea doar imaginar, în toate lucrurile şi locurile în care ai fost cu el şi şi-a lăsat prezenţa. 
regretele sunt cele mai dureroase. lucrurile pe care nu le-ai făcut sunt mult mai cumplite ca cele pe care le-ai făcut şi le regreţi.

 zâmbeşte-le din inimă, le va rămâne zâmbetul tău impregnat în inima lor mult timp, iubeşte-le azi! mâine poate  va fi prea târziu.
nu ştiu de ce, dar de lucrurile mărunte, aparent banale îţi vei aminti mereu. un zâmbet timid, o seară la un vin fiert lângă sobă, depănând amintiri, jocurile de cărţi cu bunicul tău care acum nu mai e, omul de zăpadă cam strâmb pe care v-aţi chinuit să-l faceţi o zi întreagă, serile în care îl aşteptai să vină acasă, filmul ăla plictisitor şi patetic în timpul căruia aţi comentat non stop mâncând popcorn,  seara aia din parc în care ţi-a dat paltonul jos ca să-ti repare fermoarul, cearta prostească pe telecomandă, melodia aia pe care aţi adormit amândoi, noaptea în care ai traversat strada şi când ai ridicat privirea, era în faţa ta,  când aţi încercat să faceţi clătite şi numai clătite nu erau alea, agitaţia ta să faci ordine ca să-l primeşti în casa ta, râsetele voastre zgomotoase, seara în care v-aţi îmbătat şi v-aţi aruncat pe jos râzând, cărţile de joc, cafeaua de dimineaţă făcută stângaci de ea.

Winterlove


...mai târziu va ramâne un ultim ,, la revedere" şi lacrimi în urma lui. când o persoană dispare đin lumea ta, đin viaţă, nu mai poţi face nimic ca să o aduci înapoi. nu-i mai poţi spune nimic şi n-o mai poţi vedea niciodată zâmbind. decât în poze. vei continua să mergi pe drumul tău, căci lumea nu se opreşte în loc, dar cu multe poveri şi regrete. şi atunci va fi iarnă mereu în sufletul tău. aminteşte-ţi că toţi oamenii pleacă la un moment dat, cu voia lor sau nu, nimic nu e veşnic aici pe pământ.


hug


*pastrez in inima mea persoanele dragi. chiar daca au plecat, ele vor ramane mereu aici vii... mai vii ca oricand.


♥

Niciun comentariu: